MeLine

DE EERSTE EN ENIGE PRODUCTLIJN GESPECIALISEERD IN ALLE SOORTEN HYPERPIGMENTATIE

Meline is de eerste en tot nu toe enige productlijn welke uiterst gespecialiseerd in alle soorten hyperpigmentatie, ongeacht of het lichaam direct of indirect met pigmentstoornissen te maken heeft. Het is geschikt voor elk phototype, pigmentsoort of lichaamsdeel. De producten en behandelingen zijn super specialistisch en vereisen de nodige ervaring en kennis als huidspecialist om zodoende het gewenste resultaat te bereiken. Het is erg belangrijk te weten dat de diverse karakteristieke eigenschappen van alle phototypes (huidskleuren) en te behandelen gebieden van invloed kunnen zijn op de toe te passen werkstoffen. Om verschillende complicaties, PIH (Postinflammatoire hyperpigmentatie) en overmatige pigmentaanmaak te voorkomen is er een specifieke selectie gemaakt van de juiste werkstoffen in de juiste dosering.

De combinatie van intensieve ingrediënten en tranexaminezuur maakt Me-line uniek. “De combinatie van actieve ingrediënten werkt gecontroleerd en vernietigend op de melaninesynthese”

Hoe snel kunt u het resultaat verwachten?

Bij de meeste pigmentvlekken doen wij de eerste 2 behandelingen met een tussentijd van 4 weken. De 3e behandeling is pas zal plaatsvinden na 6 tot 8 maanden. Tussentijds mogen er geen andere pigmentbehandelingen ondergaan worden! Dit is enorm belangrijk om huidbeschadigingen en belemmeringen in resultaat te voorkomen. Wel is het mogelijk om huidverzorgende huidbehandelingen te ondergaan, maar voor uw eigen veiligheid houden wij dit liever binnen onze salon om huidbeschadiging en resultaat vermindering te voorkomen.

Stappenplan van de behandeling

Voordat we starten met de behandeling bespreken we eerst de stappen van het behandelplan en vullen wij samen een intakeformulier in. Om het gewenste resultaat te behalen is het uiterst (must) belangrijk dat u zelf de producten van MeLine thuis gebruikt volgens ons advies en wij de behandeling uitvoeren die de pigmentvlekken intensief aan gaan pakken. Door deze combinatie zullen wij het gewenste resultaat behalen. Het is mogelijk dat er op de huid 1 plekje hyperpigmentatie zit, deze is goed te behandelen met de  treatment en kan dus plaatselijk behandeld worden tijdens een andere behandeling.

Meline behandeltraject

De MeLline is een kuur van 3 tot 4 maanden waarmee elke vorm van pigment drastisch vermindert kan worden. De kuur bestaat uit twee peeling-masker behandelingen en één of twee ID (microneedling) behandelingen en een thuispakket. Tussen de behandelingen in is het belangrijk om de pigmentproducten van MeLine al die tijd thuis te gebruiken. Alleen dan kunnen wij resultaat garanderen. Let op! Er zijn altijd uitzonderingen waarbij het pigment dieper gelegen is en uit eindelijk nog behandeld dient te worden met de combinatie van de Fusion Dermapen en MeLine.

MeLine Behandeling 1: MeLine Peeling-Masker

Er wordt gestart met een peeling-masker behandeling in het instituut waarna de behandeling vanaf dag 3 verder thuis wordt voortgezet. De combinatie van de actieve werkstoffen (o.a. tranexaminc acid en retinal) geven een sterke en vernietigende werking tegen de melanine synthese. Het proces van pigmentaanmaak wordt verstoord, het tyrosinase enzym wordt vernietigd en groei van epidermale cellen worden versneld.

MeLine Behandeling 2: MeLine ID microneedling

Na 3 a 4 weken staat een ID – MeLine microneedling behandeling op het programma. De combinatie van specifieke ingrediënten van de MeLine ampul, die met de microneedling wordt gebruikt, zorgt voor anti-oxidatie en heeft een ontstekingsremmende werking. De pigment vernietigende werking verstoort de aanmaak van pigment en reeds bestaande pigment ophopingen.

MeLine Behandeling 3: MeLine Peeling-Masker

De behandeling wordt uitgevoerd zoals bij de eerste MeLine behandeling, echter blijft het peeling-masker nu langer op de huid zitten. De behandeling is door de vorige behandelingen én voortzetting van de behandeling door thuis gebruik, geïntensiveerd.

MeLine Behandeling 4/5/6: MeLine ID microneedling of MeLine Peeling Masker

Indien noodzakelijk kan er nog een vierde, vijfde of zesde behandeling worden ingepland. Dit is echter alleen in overleg met onze huidspecialiste en afhankelijk van de pigment conditie van de huid.

Na de behandelingen & bijwerkingen

Na de masker behandelingen  komt er een schilferende huidreactie op gang. Dit kan ongeveer 5 tot 7 dagen duren. In sommige gevallen kan het pigment eerst donkerder kleuren dan daarna pas afschilferen. Tijdens het schilferproces is de huid extra gevoelig voor zonlicht en is direct zonlicht verboden. Dagelijks dient er  meerdere malen een SPF 30+ te worden aangebracht.

De thuisproducten bevatten veel verhelderende stoffen, anti-oxidanten, zuren en pigmentremmers waar de huid aan moet wennen. Het is daarom belangrijk om de kuur langzaam op te bouwen zodat de huid kan wennen. De microneedling behandeling kent geen bijwerkingen. Het is wel belangrijk om altijd de huid goed te beschermen met de bijbehorende bb cream met spf factor.

Resultaten

Na 1 maand merk je ongeveer 40% a 50% vermindering van de pigment vlekken en de huidconditie zal beter zijn. Na 4 maanden kunnen we stellen dat het pigment grotendeels weg zal zijn. Het kome masker product dient na de kuur, ter onderhoud, minimaal twee maal per week te worden blijven gebruikt. Na 8 maanden kan de ME-line indien nodig worden herhaald.

Na de kuur is het belangrijk om de huid 3 maanden te laten rusten voordat je andere behandelingen ondergaat zoals een peeling of laser. Dit is om te voorkomen dat het pigment weer opgewekt wordt door andere behandelingen.

Wilt u deze behandeling direct inboeken? Voorafgaand aan de 1e behandeling zal er eerst een intake/consult plaats moeten vinden, vink deze bij het boeken aan zodat er voldoende tijd zal zijn voor het consult en de behandeling!

Voor en na foto’s ME LINE