Waar het begon...

Ze was ver van huis. Ze woonde nu in een klein stadje in een vallei aan een enorm, langgerekt, donkerblauw meer. Zo ver je kon zien, zag je donkergroene bossen die als een warme deken over de bergen waren gelegd. Hier in het westen van Canada, op 7500km van huis, voelde ze zich thuis.

Ze sloeg het boek dicht. Het verhaal fascineerde haar. Een oud joods verhaal over een heel mooi joods weesmeisje, dat ook ver van huis was. Een verhaal vol intriges en gevaar, waarin het weesmeisje uiteindelijk koningin wordt in een machtig Perzisch rijk. En dan begint het verhaal pas echt. Haar volk wordt met de dood bedreigd. Maar zij zou het kunnen overleven als ze zich gedeisd hield en niet zou vertellen dat ze joods was. Want ze was de mooiste vrouw in het rijk en ook nog eens de lieveling van de koning. Maar ze neemt een ongelofelijk risico en verzint een list om haar volk te redden van de tegenstander. En dankzij de keuzes die koningin Esther maakt, lukt het haar om haar volk en ook zichzelf te redden. Daarmee staat ze niet alleen symbool voor haar uiterlijke schoonheid, maar vooral voor haar innerlijke schoonheid.

Dat laatste raakte Jeanette aan dit verhaal. Want zelf kwam ze uit een leven waar alles om het uiterlijk draaide en wat haar waarde als mens bepaalde. Na een bewogen leven had het christelijke geloof haar een thuisbasis gegeven en daarin was vooral het innerlijk belangrijk. Daarom had ze het vak van schoonheidsspecialiste ook achter zich gelaten en was ze naar het buitenland vertrokken. Want ze wilde niet zo veel met het uiterlijk bezig zijn, maar ze wilde graag mensen helpen om te werken aan hun innerlijke schoonheid.

Het verhaal van Esther maakte iets in haar los. Het één sloot het ander natuurlijk niet uit. En zo begon ze te dromen van een eigen plek waar ruimte was voor zowel uiterlijke als innerlijke schoonheid. Een plek waar ze haar werk als schoonheidsspecialiste zou kunnen doen zonder dat ze haar innerlijke waarden hoefde te verbergen. En zo begon Jeanette te tekenen aan de blauwdruk van wat uiteindelijk zou uitgroeien tot Esther’s Choice.