LOOkX Clean Beauty

LOOkX behoort tot het cosmeticasegment Clean beauty. Clean beauty leek in eerste instantie misschien op een trend, maar it’s here to stay! De gebruikers van cosmetica hebben steeds meer kennis, zijn steeds bewuster en stellen (terecht) vragen bij de producten die ze gebruiken. Bijvoorbeeld welke ingrediënten een product bevat of hoe en waar het geproduceerd wordt. Natuurlijk snappen wij dat je wil weten wat je precies op je gezicht aanbrengt. Daarom geven wij graag antwoord op deze vragen. 

Vaak wordt er gedacht dat Clean beauty staat voor natuurlijk, vegan of vrij van bijvoorbeeld synthetische ingrediënten. Dit is niet het geval. Synthetische ingrediënten kunnen veilig en duurzaam zijn en natuurlijke ingrediënten kunnen schadelijk en niet-duurzaam zijn. Een citroen bijvoorbeeld: het sap is volledig natuurlijk, maar zou verschrikkelijk bijten op je huid.  
Clean beauty staat voor transparant zijn, en voor producten die vrij zijn van schadelijke ingrediënten. En dat die producten niet op dieren getest zijn. 

Ook niet onbelangrijk: dat producten bewust geproduceerd worden. De officiële regels zijn wat verwarrend. In de EU zijn 1300 ingrediënten verboden (kanttekening: 80% daarvan zijn stoffen die überhaupt nooit in een beautyproduct gebruikt worden). In de VS zijn er maar 11 verboden. Wat betekent dat een hoop ‘oude vertrouwde’ producten niet per se zo veilig zijn. Wij hebben gelukkig 20 jaar ervaring in dermo cosmetica, en beschikken over 20 jaar aan bewijs en resultaten. Dus weten we als geen ander wat níet schadelijk is en – wat veel merken nog niet kunnen bewijzen - wat wél echt effectief is. 

Wat een geluk dat LOOkX een trendsetter blijkt te zijn zonder dat in eerste instantie te weten. LOOkX heeft NOOIT op dieren getest. Cindy van der Peet, CEO van LOOkX, is de grootste dierenvriend die je je kunt voorstellen en zou zoiets niet over haar hart kunnen verkrijgen. Daarnaast is LOOkX vanaf dag 1 huidvriendelijk en maken wij nooit gebruik van schadelijke stoffen. Wat wij wel doen, is een veilige cocktail van actieve ingrediënten in onze producten verwerken om jou optimale huidverbetering te kunnen bieden. Natuurlijk, het kan altijd nóg cleaner. En daar gaan we ook voor. Maar op het gebied van bijv. verpakkingen betekent dat soms wachten op nieuwe uitvindingen, en daarover brainstormen met onze partners. Want het moet én duurzaam én gebruiksvriendelijk, en graag nog een fijne, luxe uitstraling ook. Voordat we dat dan weer in onze handen hebben, daar gaat vaak meer tijd overheen dan je zou willen. Maar houd ons vooral in de gaten, dan zul je de resultaten zien! 

LOOkX is graag transparant. Je kunt daarom onze uitgebreide ingrediëntenlijst bekijken. Ook zie je bij elk product op de website welke ingrediënten in een product zitten. Waarom? Wij vertellen je graag dat onze producten eerlijk en effectief zijn. Maar we begrijpen ook dat je slim genoeg bent om dat zelf te willen onderzoeken. Mocht je uiteindelijk toch nog vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen.

  • De huid als startpunt: wat is haar behoefte? We ontwikkelen dan de gewenste oplossing.
  • De natuur is de bron voor onze werkstoffen, en met onze Skin science maken wij deze werkstoffen extra krachtig en veilig. 
  • Duurzaam gekweekte wondertjes, daarvoor zoeken wij de hele wereld af: poolbessen vol vitamine C, Japanse Jasmijn, Zwitserse Edelweiss (om een paar toppers te noemen).
  • Onze blacklist van ingrediënten, en waarom wij ze weren, vind je hier. 
  • Dieren zijn onze vrienden, geen proefkonijnen! Wij zijn 100% vegetarisch. Wij hebben bovendien een breed assortiment aan vegan producten. 
  • Milieuvriendelijk: ons laboratorium in Zwitserland draagt het ECOCERT certificaat.
  • Less waste, please! Veel van onze producten beschikken over een handig refill systeem, en dat worden er steeds meer.
  • Verpakkingen: onze verkooppunten gebruiken kartonnen displays i.p.v. plastic. 
  • Houd deze lijst in de gaten, we werken hard om hem steeds langer te laten worden! 

Misschien wel het allerbelangrijkste voor jou: wij vertellen je hoe het echt zit met onze cosmetica en verschuilen ons niet achter dure imago-campagnes. LOOkX is begonnen uit Cindy’s behoefte naar producten die écht werken. En vanuit deze filosofie zullen wij altijd blijven handelen. 

No empty promises, just results.

 

LOOkX Skincare

Anti-ageing & skin lounge Esther’s Choice is bekend en zeer enthousiast over de pro­ducten van LOOkX Skincare en LOOkX Make-up. LOOkX is geen standaardmerk. LOOkX gaat verder waar andere merken stoppen: diep in de dermis van de huid, voor snelle huidverbeterende resultaten. Alle LOOkX producten zijn ontwikkeld voor zelfbewuste vrouwen die hoge verwachtingen hebben van hun dagelijkse huidverzorging en make-up, door een team beautyprofessionals dat deze behoefte en passie met hen deelt.

✓ Derma effect
✓ Direct resultaat
✓ Werkzaam in de epidermis en de dermis
✓ Unieke huidverzorgende make-up collectie

LOOkX Skincare is geschikt voor elk huidtype en biedt veel meer voordelen dan reguliere huidverzorgingsmerken. Wie de producten probeert, ontdekt al gauw dat achter de luxe texturen en weelderige geursensaties exclusieve technologieën schuil-gaan die voor werkelijke resultaten zorgen. LOOkX ontwikkelt producten die de diepere huidlagen bereiken, daar waar huid-verbetering begint, op basis van een wetenschappelijke bena-dering van de huid en al haar functies.
LOOkX is ‘a way of living’ voor iedereen die belang hecht aan eerlijke producten van topkwaliteit.

Daarom stelt LOOkX hoge eisen aan het kwaliteitsniveau en de veiligheid van haar pro-ducten. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke, effectieve en zeer verzorgende ingrediënten uit het beste biotechnologisch laboratorium van Europa. Ook werken wij met het door LOOkX Group gedistribueerde merk Janssen Cosmetics, bekend om zijn Cosmeceutical werking en natuurlijke ingredienten.

LOOkX Make-up