Het is ruim vijfentwintig jaar geleden dat ik mijn eerste stappen zette in de schoonheidsbranche. Tijdens mijn opleiding was ik al gefascineerd van wat er mogelijk was om de huid te verbeteren. Dus besloot ik me al vroeg te gaan specialiseren op het gebied van huidverbetering en me minder te richten op ontspannende behandelingen. Ik wilde graag resultaat halen voor mijn klanten.

In 2005 ben ik voor mezelf begonnen en heb ik schoonheidssalon Esther’s Choice opgericht. Mijn eerste klanten ontving ik in een omgebouwde slaapkamer aan huis. We deelden wel en wee en ik probeerde echt een luisterend oor te geven. Veel mensen ervaren dat als een stuk meerwaarde aan mijn bedrijf: dat je jezelf mag zijn. Ik vind het heel belangrijk dat er veel ruimte is om te lachen, maar dat je ook gerust je tranen mag laten zien. Want zo zit ik zelf ook in elkaar.

Door de jaren heen heb ik veel specialistische opleidingen gevolgd om steeds op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken. Zo kan ik mijn klanten de allerbeste behandelingen bieden, want vernieuwen en innovatie vind ik heel belangrijk.

In 2012 verhuisde ik naar het prachtige Maxima Centrum en opende daar mijn salon. Deze ruimte werd te klein en er werd flink uitgebreid toen ik personeel in dienst nam. Ik verdween steeds meer naar de achtergrond en was vooral achter de schermen bezig met managen. Ik moest een flinke stap terug doen, toen ik gezondheidsklachten kreeg. Dit is een belangrijk keerpunt geworden in mijn leven. Want toen ben ik me opnieuw gaan afvragen hoe ik verder wilde. Ik realiseerde me dat ik heel graag zelf weer met mijn klanten wilde werken.

Na veel wikken, wegen en tranen heb ik in 2019 besloten om toch weer alleen verder te gaan. Ik verhuisde naar een kleinere ruimte aan de voorkant van het pand. Dit was de beste beslissing die ik ooit heb kunnen nemen. Vanuit deze prachtige ruimte werk ik weer precies zoals ik dat altijd voor ogen heb gehad: de beste resultaten voor mijn klanten en een plek waar iedereen lekker zichzelf mag zijn.

Huidspecialiste,

Jeanette Cordes